Více informací o čaji v popisku níže. Více
Žlutý čaj z oblasti Huang Shan (Žlutá hora) v čínské provincii Anhui s velkým, drátovitým listem.
Tento čaj vyráběný tradiční čínskou metodou má výraznou chuť s přirozenou sladkostí a nádechem ořechů a chleba.
Vícenálevový čaj je vhodný i na večerní popíjení vzhledem k nižšímu obsahu kofeinu (teinu).
Žluté čaje jsou známé v Číně od 17 stol. a jen velmi malá část je určena na export.
Příprava čaje:
1 malá čajová lžička na jeden šálek. Čaj nasypeme do sítka či přímo do šálku a zalijeme vedou o teplotě 80-90°C. Necháme louhovat 3-5 minut, poté vytáhneme sítko nebo čaj slijeme. Při vyšší teplotě vody nebo delším louhování může čaj zhořknout. Z jedné porce čaje lze připravic více nálevů.
Země původu | Čína |
---|---|
Kontinent | Asie |
Způsob balení | sypaný |
Druh čaje | žlutý čaj |
Typ čaje | jednodruhový |