Objevte ovocitou kyselinku prémiové kávy z Keni.
Více informací o kávě v popisku níže. Více
Farma Juliana, kterou vlastní Joel a Julie Njoroge Gakubu, má bohatou historii vycházející z dlouholeté rodinné tradice pěstování kávy. Joel zdědil farmu po svém otci, který se pěstováním kávy věnoval od roku 1980. Společně se svými sourozenci Joel pokračuje v rodinném dědictví - pěstuje kávu a dodává ji do zemědělského družstva (FCS), kde je po celou dobu zpracování zachována sledovatelnost.
Do budoucna mají Joel a Julia jasnou vizi: pokračovat v produkci a zpracování výběrové kávy. Tím, že se budou věnovat výběrové kávě mohou ukáza jedinečné chutě, které káva získá díky lokálnímu mikroklimatu a jejich pěstitelskému úsilí.
Farma funguje převážně díky práci rodiny, většinou Joela a Julie, kterým pomáhají další rodinní příslušníci. Společně neúnavně pracují na řízení a dohledu nad farmou a snaží se zachovat udržitelný přístup, aby kávovníky mohly plodit po další generace. Během hlavní sezóny si také najímají dělníky, aby podpořili zvýšenou pracovní zátěž.
Chuť | kyselá |
---|---|
Země původu | Keňa |
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 1700 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Komothai, Githunguri |
Odrůda | Ruiru 11, SL28 |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|